Het vermoeden dat u een schimmelnagel heeft?

Naar schatting heeft ruim een kwart van de Nederlanders een schimmelinfectie aan de teennagels.

De volgende verschijnselen kunnen optreden:

  • De nagelranden worden witgeel, groen of bruin.
  • Meestal begint de infectie aan de nagelranden en kan zich uitbreiden over de gehele nagel en ook de overige nagels kunnen geïnfecteerd raken.
  • De geïnfecteerde nagel wordt dik en brokkelig. Soms laat de nagel gedeeltelijk of helemaal los.

Is uw nagel verkleurd of afwijkend? Dan heeft u 50% kans dat u een schimmelnagel heeft en 50% dat er iets anders aan de hand is met uw nagel zoals een trauma, andere nagelafwijking, bacterie of gist. Trauma (beschadiging) komt bijvoorbeeld door sporten, door het dragen van knellende schoenen of door de natuurlijke stand van de tenen.

Voordat u aan de slag gaat met een anti schimmelmiddel of naar de huisarts stapt voor medicatie, laat dan eerst testen of u wel écht een schimmelnagel heeft. 

Uit onderzoek blijkt nl. dat 1 op de 3 visuele diagnoses incorrect is. Hierdoor is de kans groot dat ook u verkeerd gediagnosticeerd wordt. Zorg dat u zeker bent of u een infectie in de nagels heeft of juist niet, zodat u geen onnodige kosten maakt voor allerlei behandelingen en producten die uiteindelijk geen resultaat opleveren.

Laat uw aangedane nagel eerst testen met de HFL FungiCheck. De behandeling is geheel pijnloos en binnen 10 minuten heeft u een betrouwbare uitslag in handen.

Op basis van de informatie uit de test kan er een goed behandelplan opgesteld worden. Zo kiest u de juiste behandeling en het juiste product zonder dat u het risico loopt op onnodige kosten.

Adviezen bij schimmelnagels

De volgende adviezen helpen de groei van schimmels tegen te gaan en nieuwe schimmelinfecties te voorkomen:

  • Was uw voeten zonder zeep. Als u toch een keer zeep gebruikt, spoel dan uw voeten daarna goed af zodat er geen zeepresten achterblijven.
  • Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen. Houd uw voeten droog.
  • Draag elke dag schone, katoenen of wollen sokken en goed ventilerende, niet te nauwe schoenen.
  • Draag slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen, zoals in doucheruimtes en zwembaden.

Correctie met NCM Sculpture gel

Schimmelnagels zijn onschuldig, het is alleen niet zo’n fraai gezicht.

Zeker wanneer de mooie dagen eraan komen is dit voor veel mensen een reden om geen open schoenen of slippers te dragen. Door de vrouwen wordt er vaak overheen gelakt wat de nagel afsluit en het probleem alleen maar erger wordt.

Met Sculpture gel kan er tijdelijk, bijvoorbeeld in de zomer of als u op vakantie gaat, een nieuwe nagel gecreëerd worden. Door de tranparantie van de Sculpture clear gel kan de mycose (schimmel) gecontroleerd blijven. De nagel blijft een mm vrij van gel vanaf de nagelwallen en nagelriem zodat de u de eventuele behandeling met de schimmeltinctuur kan doorzetten en de nagel niet compleet is afgesloten. De gelnagel kan eventueel naar keuze gelakt worden.

De behandeling is ook geschikt voor mannen.