Naar schatting heeft ruim een kwart van de Nederlanders een schimmelinfectie aan de teennagels.
De volgende verschijnselen kunnen optreden:
- De nagelranden worden witgeel, groen of bruin.
- Meestal begint de infectie aan de nagelranden en kan zich uitbreiden over de gehele nagel en ook de overige nagels kunnen geïnfecteerd raken.
- De geïnfecteerde nagel wordt dik en brokkelig. Soms laat de nagel gedeeltelijk of helemaal los.
Is uw nagel verkleurd of afwijkend? Dan heeft u 50% kans dat u een schimmelnagel heeft en 50% dat er iets anders aan de hand is met uw nagel zoals een trauma, andere nagelafwijking, bacterie of gist. Trauma (beschadiging) komt bijvoorbeeld door sporten, door het dragen van knellende schoenen of door de natuurlijke stand van de tenen.
Voordat u aan de slag gaat met een anti schimmelmiddel of naar de huisarts stapt voor medicatie, laat dan eerst testen of u wel écht een schimmelnagel heeft.
Uit onderzoek blijkt nl. dat 1 op de 3 visuele diagnoses incorrect is. Hierdoor is de kans groot dat ook u verkeerd gediagnosticeerd wordt. Zorg dat u zeker bent of u een infectie in de nagels heeft of juist niet, zodat u geen onnodige kosten maakt voor allerlei behandelingen en producten die uiteindelijk geen resultaat opleveren.
Laat uw aangedane nagel eerst testen met de HFL FungiCheck. De behandeling is geheel pijnloos en binnen 10 minuten heeft u een betrouwbare uitslag in handen.
Op basis van de informatie uit de test kan er een goed behandelplan opgesteld worden. Zo kiest u de juiste behandeling en het juiste product zonder dat u het risico loopt op onnodige kosten.
Adviezen bij schimmelnagels