Medische voetbehandeling

Als medisch pedicure behandel ik naast de diabetische- en reumatische voet, alle soorten risicovoeten ten gevolge van hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast geef ik adviezen wat betreft schoeisel, huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Wanneer u Diabetisch patiënt bent zijn, ondanks preventieve maatregelen, voetproblemen niet altijd te voorkomen. Dit kan komen door neurologische problemen, het uitvallen van het oppervlakkige of diepere gevoel , stijfheid in de gewrichten of doordat de bloedvaten zijn aangetast. Dit kan leiden tot ernstige complicaties. Mijn behandeling als medisch pedicure is enerzijds bedoeld ter preventie, het voorkomen van (ernstige) voetproblemen, en anderzijds ter signalering, omdat ik vaak zaken aan de voeten zie die u niet kunt zien of niet kunt voelen. 

De podotherapeut heeft een coördinerende rol in de Diabetische voetzorg. Hij/zij stelt een individueel behandelplan op en stuurt u door naar de medisch pedicure. Ik heb een samenwerkingscontract met diverse podotherapeuten in de regio. De vergoeding via uw verzekeraar wordt door mij geregeld. 

Gezonde voeten leiden tot een betere mobiliteit en betere mobiliteit leidt tot een beter leven!

Verder heb ik de beschikking over specialistische technieken waarmee ik complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen:

  • Nagelreparatie: het tijdelijk verbeteren en herstellen van de nagelplaatstructuur m.b.v. acryl of gel zodat de nagel weer gezond kan groeien. Dit kan bijvoorbeeld bij gespleten nagels, ontbrekende nagelhoeken of veel te korte nagels, een zogenaamde ‘stootnagel’.
  • Nagelregulatie: hebt u last van een ingroeiende nagel? Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op of om de nagel bevestigd wordt om een ingroeiende nagel te corrigeren. Dit kan een oplossing bieden om de oorspronkelijke vorm van de nagel te herstellen.
  • Orthesiologie: een orthese kan hulp bieden om een pijn- of drukplek te ontlasten. De pijn- of drukplek kan ontstaan door bestaande teenafwijkingen of bijvoorbeeld bij een weke likdoorn tussen de tenen.
  • Anti-druk technieken: het tijdelijk ontlasten van problemen op de voet of tenen bij tekenen van verhoogde druk. Bijvoorbeeld bij drukgevoelige plekken waar eelt, een likdoorn of rode plekken zich bevinden.

Daarnaast heb ik een bijscholing Voetzorg & Oncologie gevolgd bij De Medische Voet (Kennisplatform voor integrale voetzorg). Hierdoor ben ik op de hoogte hoe om te gaan met voetklachten na chemotherapie en bestralingen. Chemotherapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan de nagels en huid van uw voeten maar het kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen waardoor uw mobiliteit ernstig kan worden aangetast. Wanneer u chemotherapie of bestralingen ondergaat kunt u alleen een voetbehandeling ondergaan met toestemming van uw behandelend arts.