Nieuws

Let op: wij zijn verhuisd! Met ingang van 25 juni 2018 zijn wij gevestigd op de Akeleizoom 8 in Papendrecht. De praktijk is op de begane grond en dus ook goed te bereiken voor klanten die slechter ter been zijn. Ook is er parkeergelegenheid voor de deur
________________________________________________________________

 

Wil je de nieuwsbrief lezen met daarin alle info over wat er op het moment speelt binnen Wolkin’ Feet, stuur me dan even een mailtje (marina@wolkinfeet.nl)
_______________________________________________________________________
Er zijn van die dingen die je gewoon leuk vindt om te weten of om door te vertellen.

Feiten over je voeten bijvoorbeeld!

Wist u dat….. voetfeitjes

1) Vrouwen hebben maar liefst vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele gympen.

2) Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.

3) Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.

4) Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo’n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld.

5) Je kunt je teennagels beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) lakken. Je nagel is vrij poreus en als je alleen een gekleurde lak aanbrengt, zou je nagel op den duur verkleuren.

6) Shoppen voor schoenen kun je het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag winkelen zijn je voeten namelijk opgezwollen en heb je zowat een maat groter nodig. Stel je voor dat je ’s morgens je (nog) slanke voeten in een paar fantastische schoenen steekt en je die mooie stappers in de loop van de dag moet uittrekken, omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken.

7) Volgens verschillende geneeswijzen weerspiegelen je voeten je gezondheid. De eerste symptomen van ziektes, zoals hart- en bloedvatproblemen, treden volgens hen op aan je voeten.reflexology

8) Het is bijna een wonder als je geen zweetvoeten hebt. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

9) Als je je voeten gezond wilt houden of van je klachten af wilt komen, je gewoon eens een afspraak kunt maken bij Wolkin’ Feet? Je voeten verdienen soms wel wat extra zorg en aandacht.

Een beetje extra aandacht voor je voeten, is ook een beetje aandacht voor jezelf.

_______________________________________________________________________
Wil je op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes, acties en activiteiten?
Volg me dan ook op Facebook en op Instagram!

 

 

 

_______________________________________________________________________

Verzorg je voeten ook in de herfst en winter!herfst_voeten1

Het is altijd even slikken als je beseft dat de laatste warme dagen van het jaar voorbij zijn.
De herfst breekt aan en gaat zo ongemerkt over in de koude wintertijd. De periode van luchtige kleding en slippertjes worden ingeruild voor dikke truien en dicht schoeisel.
Veel mensen hebben de neiging om hun voeten alleen in de zomerperiode te verzorgen omdat de voeten dan zichtbaar zijn voor anderen. Maar een goede voetverzorging is juist van belang in de wintermaanden.
Het dragen van dicht schoeisel kan leiden tot voetproblemen. Je voeten zitten de hele dag verstopt in sokken en warme laarzen of schoenen.
Voeten gaan broeien en zweten in sokken: een broedplaats voor bacteriƫn. Je hebt zo meer kans op voetschimmel en eczeem. Maar ook het dragen van schoenen kan leiden tot meer eeltvorming of andere problemen met je voeten.

Hoe meer je er in de winter aan doet, hoe mooier je voeten in het voorjaar!
Doe je voeten een plezier en maak een afspraak.

_______________________________________________________________________

De voet en sport…..

De voeten zijn – letterlijk – de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn je voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan ben je als sporter sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook voetverzorging wordt steeds meer gezien als het op peil houden van de conditie. Als je vaak sport, ontdek je direct het verschil na een behandeling bij de (medisch) pedicure.andrea_booth

Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden je voeten extra belast, iedere verplaatsing komt vanuit de voeten. Om blessures te voorkomen is het van belang dat je voeten in goede conditie zijn en dat je de juiste sportschoen draagt. Slecht passende schoenen kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken, zoals;

– blauwe nagels  – ingroeiende nagels  – ingescheurde nagels  – kloofvorming op de hielen  – likdoorns  – schimmelinfecties  – overmatig transpireren  – blaren

Wat kan een (medisch) pedicure voor jou als sporter betekenen?kloven

  • Behandelen van bestaande voetproblemen zoals nagelproblemen, likdoorns, overtollig eelt en kloven
  • Preventieve voetverzorging en dus betere prestaties
  • (Tijdelijke) drukontlasting (tijdens het sporten)
  • Signaleren van problemen en zo nodig doorsturen naar andere discipline zoals een (sport)podoloog/podotherapeut/arts
  • Voetverzorgingsadviezen

marissa_hughes toni_hartman martin_christian

_______________________________________________________________________________________