De voet en sport

De voeten zijn – letterlijk – de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn je voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan ben je als sporter sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.

andrea_booth

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook voetverzorging wordt steeds meer gezien als het op peil houden van de conditie. Als je vaak sport, ontdek je direct het verschil na een behandeling bij de (medisch) pedicure.

Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden je voeten extra belast, iedere verplaatsing komt vanuit de voeten. Om blessures te voorkomen is het van belang dat je voeten in goede conditie zijn en dat je de juiste sportschoen draagt. Slecht passende schoenen kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken, zoals;

– blauwe nagels  – ingroeiende nagels  – ingescheurde nagels  – kloofvorming op de hielen  – likdoorns  – schimmelinfecties  – overmatig transpireren  – blaren

kloven

Wat kan een (medisch) pedicure voor jou als sporter betekenen?

  • Behandelen van bestaande voetproblemen zoals nagelproblemen, likdoorns, overtollig eelt en kloven
  • Preventieve voetverzorging en dus betere prestaties
  • (Tijdelijke) drukontlasting (tijdens het sporten)
  • Signaleren van problemen en zo nodig doorsturen naar andere discipline zoals een (sport)podoloog/podotherapeut/arts
  • Voetverzorgingsadviezen
marissa_hughes
toni_hartman
martin_christian