Nagelverzorging

De juiste verzorging van je nagels
Om lang plezier te hebben van uw nagels met gellak, met of zonder gel als basis, is het niet alleen belangrijk om regelmatig naar de nagelstudio te komen om de nagels te laten nabehandelen, zelf kunt u er ook heel veel aan doen om langer plezier te hebben van mooie nagels.

Verzorg uw nagels met regelmaat

  • De nagelriemen verdienen de nodige aandacht. Door dagelijks nagelriemolie te gebruiken, houdt u de nagelriemen soepel en bovendien droogt de gel/gellak niet uit. Gebruik daarnaast een goed voedende handcrème voor mooie handen.
  • Als uw een nagel breekt of een nagel begint te liften (een klein stukje van de kunstnagel gaat loslaten) óf als u er helemaal mee wilt stoppen is het belangrijk om niet zelf te gaan proberen om de gel of gellak los te trekken of (nog erger) een stukje nagel zelf weer vastplakken. Het risico is erg groot dat de natuurlijke nagel beschadigd raakt. Zeker met het vastplakken van stukjes nagel loopt u het risico dat er lucht, vocht of vuil onder de nagel blijft zitten met een infectie als gevolg.
  • Ook het korter vijlen van de nagels kunt u beter niet zelf doen omdat u het systeem opent voor bacteriën.
  • In de nagelstudio kan de gel/gellak op de juiste manier verwijderd of gerepareerd worden en krijgen de natuurlijke nagels de juiste verzorging.

Kom regelmatig langs
Wacht niet te lang met het laten bijwerken van uw nagels. De nagels zien er niet alleen minder mooi verzorgd uit, maar als uw nagels te veel zijn uitgegroeid hebt u meer kans op breuk of lifting en kost het meer tijd (en dus geld) om de nagels weer bij te werken.