Een kunstnagel? Het kan ook anders

Veel vrouwen willen snel van korte naar lange(re) nagels en kiezen dan voor kunstnagels . De natuurlijke nagel wordt dan d.m.v. een tip of sjabloontechniek verlengd en met acryl of met (poly)gel wordt er een lange nagel gemaakt. Toch is dit bij een gemiddelde lengte niet altijd nodig, u moet dan wel even geduld hebben maar uw nagels groeien sneller dan u denkt.

Wilt u géén kunstnagels maar uw nagels wel iets langer kunnen dragen zonder dat ze snel breken?
Door een builder- of rubberbase (ook wel BIAB genoemd) als basisgel aan te brengen en tevens een lichte bolling te creëren krijgt de nagel meer stevigheid en blijven de nagels er toch heel natuurlijk uitzien. De BIAB is verkrijgbaar in 5 nude tinten en wordt afgelakt met een prachtig glanzende of matte topgel.

Of u kiest voor kleur:

De BIAB kan ook afgelakt worden met een gellakkleur naar keuze. Na de basisgel worden er dan 2 laagjes kleur aangebracht en ook als ‘finishing touch’ een prachtig glanzende of matte topgel. De natuurlijke nagel wordt dus niet verlengd maar zal op de natuurlijke manier groeien tot een voor uw natuurlijke nagel geschikte lengte.

Builder- of rubberbase gel is niet geschikt voor hele lange nagels, een lange nagel heeft namelijk wel de stevigheid nodig die acryl of (poly)gel biedt.

Vorm van de nagels
Ovaal, rond, spits of vierkant: alle gewenste vormen zijn mogelijk. Afhankelijk van uw smaak, lifestyle en vorm van het nagelbed wordt advies gegeven welke nagelvorm het beste bij u past.

Mogelijkheden
Net als bij kunstnagels zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden voor de nagel met (BIAB)gellak; french manicure, babyboom, kleur (keuze uit meer dan 100 kleuren), nailart, etc.

Nabehandeling
Na ongeveer 3 tot 4 weken is er een uitgroei zichtbaar en dienen de nagels na behandeld te worden. Wacht u langer dan hebt u eerder kans op breuk omdat de nagel te lang wordt, er kan lucht onder het product komen en hierdoor beschadigt uw natuurlijke nagel. Tijdens een nabehandeling wordt ongeveer 90% van het oude product weg gevijld en wordt er weer nieuw product aangebracht en worden de nagels weer in vorm gevijld.
Voor het mooiste resultaat kunt u zelf uw nagels onderhouden met nagelriemolie en handcrème. Voor meer tips over verzorging:
https://www.wolkinfeet.nl/nagelverzorging

Natuurlijk zorg ik voor een goede hygiëne:

  • Handen en nagels worden voor de behandeling gedesinfecteerd
  • U krijgt uw eigen persoonlijke vijlenset welke ik voor u in de salon bewaar met uw naam erop
  • Ik maak altijd gebruik van handschoenen, deze zijn latexvrij
  • Ik maak gebruik van een stofafzuiging en luchtreiniger, zodat u zo weinig mogelijk hinder van geur en stof zult ondervinden
  • Indien ik een schimmel of bacteriële infectie constateer, zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts. Er kan in dit geval geen gellak geplaatst worden op de aangedane nagel